Ngwa nke ecdysterone na shrimp na omenala crab

Ecdysterone nwere ike ịkwalite ntozu oke mmekọahụ nke shrimp na crabs, melite mmepụta ọmụmụ, mee ka ọnụ ọgụgụ nke ụmụ anụmanụ na-amụba, na-amụba mkpụrụ nke anụmanụ. N'ime usoro ọrụ ugbo, nke a nwere ike inye aka melite arụmọrụ nke ugbo na ịbawanye uru akụ na ụba. anyị ga-ele anya na ngwa nkeecdysteronen'ime ụlọ ọrụ ugbo shrimp na crab.

Ngwa nke ecdysterone na shrimp na omenala crab

Ngwa nkeecdysteronena shrimp na nshịkọ omenala

1, na shrimp na nshịkọ ugbo ụlọ ọrụ, ecdysterone e ọtụtụ ebe iji melite ozuzu mmetụta na mma aku na uba uru.Site kwesịrị ekwesị ojiji nke ecdysterone, ndị ọrụ ugbo nwere ike:

2, kwalite uto shrimp na crabs: site n'itinye hormone molting kwesịrị ekwesị, ị nwere ike kpalie shrimp na crabs na-eme ka ọkpụkpụ na-agba ọsọ ugboro ugboro, si otú ahụ na-akwalite uto ha. Na mgbakwunye, ecdysterone nwekwara ike ime ka oporo na crabs gbasaa ngwa ngwa. na-akwalite mmụba cell.

3,mmalite mgbochi nke oporo na crabs: molting hormone nwere ike ịkpali mmụba na ịgbalite nke dịghịzi mkpụrụ ndụ, si otú ahụ na-eme ka mgbochi nke oporo na crabs.Nke a na-enyere aka ibelata ọrịa na mma na-adị ndụ nke oporo na crabs.

4, melite arụmọrụ ọmụmụ nke oporo na crabs: site n'iji ezi uche eme ihe nke molting hormone, nwere ike imeziwanye arụmọrụ ọmụmụ nke shrimp na crabs, na-abawanye ugboro ọmụmụ na ọnụ ọgụgụ. Nke a na-enyere aka ịbawanye mmepụta nke aquaculture na ịbawanye arụmọrụ akụ na ụba.

Ecdysteronenwere uru ngwa dị mkpa na omenala shrimp na crab. Site n'iji ecdysterone mee ihe n'ụzọ ziri ezi, ọ nwere ike ịkwalite uto nke oporo na crabs, mee ka mgbochi ha dịkwuo mma ma melite arụmọrụ ọmụmụ ha. Uru ndị a na-enyere aka ịkwalite mmetụta ọmụmụ na uru akụ na ụba. Otú ọ dị, Mgbe ị na-eji ecdysterone, a ga-akwụ ụgwọ nlebara anya na usoro ọgwụgwọ ezi uche dị na ya ma jiri ya mee ihe iji zere mmetụta ndị nwere ike ime. Ọmụmụ ihe ga-eme n'ọdịnihu ga-enyocha usoro nke ecdysterone na ngwa ya kacha mma na shrimp na crab aquaculture, iji nye ihe ndabere sayensị maka imeziwanye ọkwa mmepe. aquaculture.

Cheta na: Uru nwere ike na ngwa ewepụtara n'isiokwu a sitere na akwụkwọ ndị e bipụtara.


Oge nzipu: Nov-08-2023